BBQ-tarte tartin
Tataaa: tarte tatin maak je vanaf nu ook gewoon van de BBQ! Dat is nog eens een goed toetje.
Aan de slag
Steek de barbecue aan en verhit hem tot 200 C. Schil ondertussen de appels, snijd elk in 4 parten en verwijder het klokhuis. Halveer de parten in de lengte.
Zet een gietijzeren pan op de barbecue en laat de roomboter smelten. Voeg 3 el suiker (per taart) toe en meng erdoor. Haal de pan van de barbecue en leg de appelpartjes dakpansgewijs in een cirkel in de pan. Bestrooi met de kaneel.
Rol het bladerdeeg uit, leg losjes over de appel en snijd het overlappende deeg weg. Druk de zijkanten een beetje aan. Stop goed in bij de randen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Klopt het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de rest van de kristalsuiker en zet de pan weer op de barbecue. Bak de taart in 20-25 min. met de deksel dicht.
Haal van de barbecue, leg er een passend bord op en keer om. Pas op voor de hete karamel! Snijd in stukken en serveer met het ijs.
BBQ-tarte tartin
Tataaa: tarte tatin maak je vanaf nu ook gewoon van de BBQ! Dat is nog eens een goed toetje.
nagerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan en verhit hem tot 200 C. Schil ondertussen de appels, snijd elk in 4 parten en verwijder het klokhuis. Halveer de parten in de lengte.
Zet een gietijzeren pan op de barbecue en laat de roomboter smelten. Voeg 3 el suiker (per taart) toe en meng erdoor. Haal de pan van de barbecue en leg de appelpartjes dakpansgewijs in een cirkel in de pan. Bestrooi met de kaneel.
Rol het bladerdeeg uit, leg losjes over de appel en snijd het overlappende deeg weg. Druk de zijkanten een beetje aan. Stop goed in bij de randen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Klopt het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de rest van de kristalsuiker en zet de pan weer op de barbecue. Bak de taart in 20-25 min. met de deksel dicht.
Haal van de barbecue, leg er een passend bord op en keer om. Pas op voor de hete karamel! Snijd in stukken en serveer met het ijs.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 Elstar appels
30 g ongezouten roomboter
3½ el kristalsuiker
1 tl gemalen kaneel
1 rol vers bladerdeeg
1 scharrelei
6 bolletjes walnoot roomijs
Dit heb je nodig
barbecue
gietijzeren pan (20 cm, ingevet)