Frittata met aardappel, courgette en knoflookkruim
Goedgevulde frittata dankzij aardappelschijfjes, courgette en geitenkaas. Voor een extra crunch: krokant kruim van knoflook. Voor wat extra fris: tomatensalade met balsamico. Lekker!
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.
Verhit ⅗ van de olie in een koekenpan en bak de ui, courgette en aardappelschijfjes 10 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop de eieren los met de melk en roer de geraspte geitenkaas erdoor.
Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de bodem van de pan en schenk het eimengsel erover. Zorg ervoor dat het eimengsel tot aan de bodem komt. Draai het vuur laag en laat 10 min. bakken met de deksel op de pan. Keer de frittata om met behulp van een bord: schuif hem uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de frittata en keer alles om, nu ligt de ongebakken kant onder. Bak nog 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en meng met ⅕ van de olie, de balsamicoazijn, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik. Doe het brood en de knoflook in het hakmolentje van de staafmixer en maal met korte pulsen tot een fijn kruim.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en rooster het broodmengsel 3-5 min. op middelhoog vuur tot lichtbruin en knapperig. Laat afkoelen op een bordje.
Snijd de frittata in 8 stukken, bestrooi met de knoflookkruim en serveer met de tomatensalade.
Frittata met aardappel, courgette en knoflookkruim
Goedgevulde frittata dankzij aardappelschijfjes, courgette en geitenkaas. Voor een extra crunch: krokant kruim van knoflook. Voor wat extra fris: tomatensalade met balsamico. Lekker!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.
Verhit ⅗ van de olie in een koekenpan en bak de ui, courgette en aardappelschijfjes 10 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop de eieren los met de melk en roer de geraspte geitenkaas erdoor.
Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de bodem van de pan en schenk het eimengsel erover. Zorg ervoor dat het eimengsel tot aan de bodem komt. Draai het vuur laag en laat 10 min. bakken met de deksel op de pan. Keer de frittata om met behulp van een bord: schuif hem uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de frittata en keer alles om, nu ligt de ongebakken kant onder. Bak nog 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en meng met ⅕ van de olie, de balsamicoazijn, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik. Doe het brood en de knoflook in het hakmolentje van de staafmixer en maal met korte pulsen tot een fijn kruim.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en rooster het broodmengsel 3-5 min. op middelhoog vuur tot lichtbruin en knapperig. Laat afkoelen op een bordje.
Snijd de frittata in 8 stukken, bestrooi met de knoflookkruim en serveer met de tomatensalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 Biologische rode uien
300 g biologische courgettes
5 el milde olijfolie
450 g biologische aardappelschijfjes
8 biologische eieren
100 ml biologische halfvolle melk
100 g geraspte geitenkaas
4 biologische trostomaten
2 el biologische balsamicoazijn
2 sneetjes Zaans bruin brood
1 teen biologische knoflook
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen