Tonic met specerijensiroop
Deze alchoholvrije gin-tonic maak je met een zelfgemaakte specerijensiroop. Smaakvol met de kick van gember, kaneel, steranijs en rozemarijn.
Aan de slag
Breng op middelhoog vuur het water met de witte basterdsuiker aan de kook. Laat 5-10 min. koken tot een siroop ontstaat.
Snijd ondertussen de gember in plakjes, plet ⅓ kaneelstokjes en kneus de jeneverbessen met een vijzel of de platte kant van een mes. Voeg de geplette kaneelstokjes, gember, jeneverbessen en de steranijs toe aan de siroop. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Verdeel de ijsblokjes over de cocktailglazen en doe in elk glas 3 el siroop. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen (ca. 45 min.). Zeef de siroop voor gebruik.
Verdeel de tonic, de rozemarijntakjes en de rest van de kaneelstokjes over de glazen en serveer.
Tonic met specerijensiroop
Deze alchoholvrije gin-tonic maak je met een zelfgemaakte specerijensiroop. Smaakvol met de kick van gember, kaneel, steranijs en rozemarijn.
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Breng op middelhoog vuur het water met de witte basterdsuiker aan de kook. Laat 5-10 min. koken tot een siroop ontstaat.
Snijd ondertussen de gember in plakjes, plet ⅓ kaneelstokjes en kneus de jeneverbessen met een vijzel of de platte kant van een mes. Voeg de geplette kaneelstokjes, gember, jeneverbessen en de steranijs toe aan de siroop. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Verdeel de ijsblokjes over de cocktailglazen en doe in elk glas 3 el siroop. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen (ca. 45 min.). Zeef de siroop voor gebruik.
Verdeel de tonic, de rozemarijntakjes en de rest van de kaneelstokjes over de glazen en serveer.
bewaartip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 ml water
200 g witte basterdsuiker
60 g verse gember
6 kaneelstokjes
5 el jeneverbessen
4 steranijsjes
20 ijsblokjes
750 ml tonic
15 g verse rozemarijn
Dit heb je nodig
vijzel
cocktailglazen