Gegrilde groente-halloumispiesjes met harrissamayo en kruiden-broccolisalade
Deze spiesjes maak je van gegrilde groente en halloumi. Serveer met een harissamayo en een kruiden-broccolisalade en tada: een ketoproof maaltijd! Na 30 min. kan je al aan tafel.
Aan de slag
Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Snijd de halloumi in repen van ca 2 cm dik. Meng ¾ van de harissa met ¼ van de olie en schep om met de halloumi.
Snijd de uiteinden van de rode ui en snijd in kwarten, haal de ‘blaadjes’ ui los van elkaar. Verwijder de steelaanzet van de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van ca. 2 cm. Halveer de aspergetips.
Rijg aan elke satéprikker 2 stukjes asperge, 1 stukje halloumi, stukje paprika en ui. Herhaal tot de sateprikkers vol zitten.
Bestrijk de spiesjes rondom met de rest van de olie en gril de spiesjes in 5-7 min. gaar.
Doe ondertussen de broccolirijst in een kom, giet er kokend water over en laat 2 min. staan. Giet af. Snijd de munt en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Meng de broccolirijst met de munt, peterselie, een ½ tl citroenrasp (per 2 personen) en een ½ el -sap (per 2 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de mayonaise met de rest van de harissa en serveer bij de spiesjes en broccolisalade.
Gegrilde groente-halloumispiesjes met harrissamayo en kruiden-broccolisalade
Deze spiesjes maak je van gegrilde groente en halloumi. Serveer met een harissamayo en een kruiden-broccolisalade en tada: een ketoproof maaltijd! Na 30 min. kan je al aan tafel.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Snijd de halloumi in repen van ca 2 cm dik. Meng ¾ van de harissa met ¼ van de olie en schep om met de halloumi.
Snijd de uiteinden van de rode ui en snijd in kwarten, haal de ‘blaadjes’ ui los van elkaar. Verwijder de steelaanzet van de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van ca. 2 cm. Halveer de aspergetips.
Rijg aan elke satéprikker 2 stukjes asperge, 1 stukje halloumi, stukje paprika en ui. Herhaal tot de sateprikkers vol zitten.
Bestrijk de spiesjes rondom met de rest van de olie en gril de spiesjes in 5-7 min. gaar.
Doe ondertussen de broccolirijst in een kom, giet er kokend water over en laat 2 min. staan. Giet af. Snijd de munt en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Meng de broccolirijst met de munt, peterselie, een ½ tl citroenrasp (per 2 personen) en een ½ el -sap (per 2 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de mayonaise met de rest van de harissa en serveer bij de spiesjes en broccolisalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g halloumi kaas
2 el pittige harissa in pot
2 el milde olijfolie
1 rode ui
1 rode puntpaprika
100 g verse groene aspergetips
400 g broccolirijst
5 g verse munt
10 g verse platte peterselie
½ citroen
2 el mayonaise
Dit heb je nodig
sateprikkers 20 cm