Gegrilde groente-halloumispiesjes met harrissamayo en kruiden-broccolisalade
bewaar
bewaar

Gegrilde groente-halloumispiesjes met harrissamayo en kruiden-broccolisalade

Deze spiesjes maak je van gegrilde groente en halloumi. Serveer met een harissamayo en een kruiden-broccolisalade en tada: een ketoproof maaltijd! Na 30 min. kan je al aan tafel.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Snijd de halloumi in repen van ca 2 cm dik. Meng ¾ van de harissa met ¼ van de olie en schep om met de halloumi.

Snijd de uiteinden van de rode ui en snijd in kwarten, haal de ‘blaadjes’ ui los van elkaar. Verwijder de steelaanzet van de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van ca. 2 cm. Halveer de aspergetips.

Rijg aan elke satéprikker 2 stukjes asperge, 1 stukje halloumi, stukje paprika en ui. Herhaal tot de sateprikkers vol zitten.

Bestrijk de spiesjes rondom met de rest van de olie en gril de spiesjes in 5-7 min. gaar.

Doe ondertussen de broccolirijst in een kom, giet er kokend water over en laat 2 min. staan. Giet af. Snijd de munt en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Meng de broccolirijst met de munt, peterselie, een ½ tl citroenrasp (per 2 personen) en een ½ el -sap (per 2 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de mayonaise met de rest van de harissa en serveer bij de spiesjes en broccolisalade.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde groente-halloumispiesjes met harrissamayo en kruiden-broccolisalade

Deze spiesjes maak je van gegrilde groente en halloumi. Serveer met een harissamayo en een kruiden-broccolisalade en tada: een ketoproof maaltijd! Na 30 min. kan je al aan tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig