Barbacoa
Een van de definities van barbacoa is: gestoofd vlees dat wordt gegeten met maistortilla's. In dit recept garneer je het langzaam gegaarde rundvlees in een taco met ui, koriander en limoenpartjes.
Aan de slag
Snipper ⅔ van de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 3 cm en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ⅗ van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak het vlees in ca. 12 min. rondom aan. Haal het vlees uit de pan als het vocht is verdampt.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chipotlepepers toe en bak 3 min. mee. Voeg de komijn, kruidnagel en oregano toe en bak 1 min. mee.
Schenk de bouillon en azijn erbij en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Pureer de saus glad met een staafmixer en doe het gebraden vlees terug in de pan. Voeg de laurierblaadjes toe en laat het vlees op laag vuur 3 uur garen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het vlees dreigt aan te branden.
Snipper, als het vlees bijna klaar is, de overige ui fijn. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in parten. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm in een schone theedoek.
Pluk het gestoofde gare vlees met 2 vorken uit elkaar. Zet bakjes met de gesnipperde ui, koriander en limoenpartjes op tafel. Doe de barbacoa in een schaal en laat iedereen aan tafel zijn eigen taco maken.
Barbacoa
Een van de definities van barbacoa is: gestoofd vlees dat wordt gegeten met maistortilla's. In dit recept garneer je het langzaam gegaarde rundvlees in een taco met ui, koriander en limoenpartjes.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
45 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snipper ⅔ van de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 3 cm en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ⅗ van de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak het vlees in ca. 12 min. rondom aan. Haal het vlees uit de pan als het vocht is verdampt.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chipotlepepers toe en bak 3 min. mee. Voeg de komijn, kruidnagel en oregano toe en bak 1 min. mee.
Schenk de bouillon en azijn erbij en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Pureer de saus glad met een staafmixer en doe het gebraden vlees terug in de pan. Voeg de laurierblaadjes toe en laat het vlees op laag vuur 3 uur garen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het vlees dreigt aan te branden.
Snipper, als het vlees bijna klaar is, de overige ui fijn. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in parten. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm in een schone theedoek.
Pluk het gestoofde gare vlees met 2 vorken uit elkaar. Zet bakjes met de gesnipperde ui, koriander en limoenpartjes op tafel. Doe de barbacoa in een schaal en laat iedereen aan tafel zijn eigen taco maken.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
4 tenen knoflook
750 g runderriblappen
5 el milde olijfolie
3 chipotlepeper in adobosaus in pot
1 el gemalen komijn
1 tl gemalen kruidnagel
1 el gedroogde oregano
400 ml kippenbouillon
3 el appel azijn
2 laurierbladen
15 g verse koriander
1 limoen
10 La Morena maistortillawraps
Dit heb je nodig
staafmixer