Glutenvrij bananenbrood
bewaar
bewaar

Glutenvrij bananenbrood

Bananenbrood is een favoriet voor velen. En met deze glutenvrije versie kun je, ook als je een intolerantie hebt, genieten van een fijn plakje bananenbrood.

15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout in delen in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijn meel. Zeef met een bolzeef. Prak de bananen met een vork heel fijn in een grote mengkom. Voeg de eieren, roomboter, ⅘ van de basterdsuiker en yoghurt toe. Mix met de handmixer tot een glad mengsel. Schep 300 g havermeel (per brood), de baksoda en zout erdoor tot een glad beslag. Verdeel over het met bakpapier beklede cakeblik.

Hak de pecannoten grof en verdeel over het beslag. Meng de rest van de basterdsuiker met de kaneel en verdeel over de pecannoten.

Bak het bananenbrood in 60 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.  

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Glutenvrij bananenbrood

Bananenbrood is een favoriet voor velen. En met deze glutenvrije versie kun je, ook als je een intolerantie hebt, genieten van een fijn plakje bananenbrood.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig