Glutenvrij bananenbrood
Bananenbrood is een favoriet voor velen. En met deze glutenvrije versie kun je, ook als je een intolerantie hebt, genieten van een fijn plakje bananenbrood.
15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout in delen in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijn meel. Zeef met een bolzeef. Prak de bananen met een vork heel fijn in een grote mengkom. Voeg de eieren, roomboter, ⅘ van de basterdsuiker en yoghurt toe. Mix met de handmixer tot een glad mengsel. Schep 300 g havermeel (per brood), de baksoda en zout erdoor tot een glad beslag. Verdeel over het met bakpapier beklede cakeblik.
Hak de pecannoten grof en verdeel over het beslag. Meng de rest van de basterdsuiker met de kaneel en verdeel over de pecannoten.
Bak het bananenbrood in 60 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Glutenvrij bananenbrood
Bananenbrood is een favoriet voor velen. En met deze glutenvrije versie kun je, ook als je een intolerantie hebt, genieten van een fijn plakje bananenbrood.
null personen
15 min. bereiden
90 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout in delen in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijn meel. Zeef met een bolzeef. Prak de bananen met een vork heel fijn in een grote mengkom. Voeg de eieren, roomboter, ⅘ van de basterdsuiker en yoghurt toe. Mix met de handmixer tot een glad mengsel. Schep 300 g havermeel (per brood), de baksoda en zout erdoor tot een glad beslag. Verdeel over het met bakpapier beklede cakeblik.
Hak de pecannoten grof en verdeel over het beslag. Meng de rest van de basterdsuiker met de kaneel en verdeel over de pecannoten.
Bak het bananenbrood in 60 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g glutenvrij volkoren havermout
5 rijpe bananen
5 scharreleieren
50 g ongezouten roomboter
100 g lichtbruine basterdsuiker
4 el yoghurt Griekse stijl
2 tl baksoda
½ tl zout
60 g pecannoten
¼ tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bolzeef
bakpapier
cakevorm 30 cm