Ontbijtmuffin met wortel en appel
Met deze gezonde ontbijtmuffins krijg je op een nóg leukere manier je groente en fruit binnen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de winterpeen en rasp fijn. Halveer de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en rasp de vrucht grof.
Klop de eieren los in een grote kom. Meng de karnemelk en olie erdoor. Spatel de speltmeel, havermout, bakpoeder, kaneel en eventueel zout erdoor. Spatel de appel, peen en rozijnen erdoor.
Zet de cupcakevormpjes in de holten van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Laat ze 15 min. afkoelen voor het serveren.
Ontbijtmuffin met wortel en appel
Met deze gezonde ontbijtmuffins krijg je op een nóg leukere manier je groente en fruit binnen!
null porties
155 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de winterpeen en rasp fijn. Halveer de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en rasp de vrucht grof.
Klop de eieren los in een grote kom. Meng de karnemelk en olie erdoor. Spatel de speltmeel, havermout, bakpoeder, kaneel en eventueel zout erdoor. Spatel de appel, peen en rozijnen erdoor.
Zet de cupcakevormpjes in de holten van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Laat ze 15 min. afkoelen voor het serveren.
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g winterpeen
1 friszoete appel
2 scharreleieren
75 ml karnemelk
75 g zonnebloemolie
150 speltmeel
75 g volkoren havermout
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
40 g rozijnen
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
sateprikker