Seffa van Healthysisters
Seffa is zoete couscous en daarmee dus het perfecte nagerecht bij een Marokkaans diner.
Aan de slag
Vul een pan waar een grote, fijne zeef in past met water en breng aan de kook. Doe ondertussen de couscous in een brede schaal en voeg de helft van het water, de olie en het zout toe. Wrijf voorzichtig tussen je handen tot een losse korrel.
Doe de couscous in de zeef en hang de zeef boven de pan. Sluit af met de deksel en stoom 20 min. Dek eventueel af met aluminiumfolie als er stoom ontsnapt.
Schep de couscous weer in de schaal, besprenkel met de rest van het water en roer los met een vork. Laat de couscous 10 min. afkoelen en wrijf weer tussen je handen tot een losse korrel. Doe terug in de zeef en stoom weer 20 min.
Schep de couscous weer in de schaal, voeg de rozijnen toe en roer los met een vork. Laat de couscous 10 min. afkoelen en wrijf weer tussen je handen tot een losse korrel. Doe terug in de zeef en stoom weer 20 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in 5 min. lichtbruin en knapperig. Schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.
Doe de couscous terug in de schaal en voeg de boter toe. Roer goed door met een vork tot de boter volledig is opgenomen.
Vorm op een serveerschaal een mooie berg van de couscous. Decoreer met het geroosterde amandelschaafsel, de kaneel en poedersuiker.
Seffa van Healthysisters
Seffa is zoete couscous en daarmee dus het perfecte nagerecht bij een Marokkaans diner.
nagerecht
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
80 min. wachten
Aan de slag
Vul een pan waar een grote, fijne zeef in past met water en breng aan de kook. Doe ondertussen de couscous in een brede schaal en voeg de helft van het water, de olie en het zout toe. Wrijf voorzichtig tussen je handen tot een losse korrel.
Doe de couscous in de zeef en hang de zeef boven de pan. Sluit af met de deksel en stoom 20 min. Dek eventueel af met aluminiumfolie als er stoom ontsnapt.
Schep de couscous weer in de schaal, besprenkel met de rest van het water en roer los met een vork. Laat de couscous 10 min. afkoelen en wrijf weer tussen je handen tot een losse korrel. Doe terug in de zeef en stoom weer 20 min.
Schep de couscous weer in de schaal, voeg de rozijnen toe en roer los met een vork. Laat de couscous 10 min. afkoelen en wrijf weer tussen je handen tot een losse korrel. Doe terug in de zeef en stoom weer 20 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in 5 min. lichtbruin en knapperig. Schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.
Doe de couscous terug in de schaal en voeg de boter toe. Roer goed door met een vork tot de boter volledig is opgenomen.
Vorm op een serveerschaal een mooie berg van de couscous. Decoreer met het geroosterde amandelschaafsel, de kaneel en poedersuiker.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g couscous
500 ml water
2 el zonnebloemolie
1 tl zout
100 g blanke rozijnen
40 g amandelschaafsel
50 g ongezouten roomboter
1 tl kaneel
1 el poedersuiker