Kuku sabzi van Mounir Toub
Kuku sabzi ziet er prachtig uit met al die kruiden en dat groen. Het is de Perzische variant van de tortilla.
Aan de slag
Rooster de walnoten, laat afkoelen en hak fijn. Snijd de verse kruiden fijn (verwijder 2 cm van de hardere onderkant van de steeltjes, die gebruik je niet, en snijd de rest van de steeltjes zo fijn mogelijk). Bewaar wat hele blaadjes voor de garnering. Snijd de bosui in ringen. Doe de bevroren tuinerwten in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water.
Doe de eieren in een kom en klop ze los met het komijnzaad, de kaneel, zwarte peper en eventueel zout. Voeg de gehakte walnoten, gesneden kruiden, bosui, tuinerwten, yoghurt en cranberry’s toe en meng goed.
Verhit de olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 15 min. stollen.
Serveer de kuku sabzi met extra Turkse yoghurt en garneer met de sumak en achtergehouden kruidenblaadjes.
Kuku sabzi van Mounir Toub
Kuku sabzi ziet er prachtig uit met al die kruiden en dat groen. Het is de Perzische variant van de tortilla.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Rooster de walnoten, laat afkoelen en hak fijn. Snijd de verse kruiden fijn (verwijder 2 cm van de hardere onderkant van de steeltjes, die gebruik je niet, en snijd de rest van de steeltjes zo fijn mogelijk). Bewaar wat hele blaadjes voor de garnering. Snijd de bosui in ringen. Doe de bevroren tuinerwten in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water.
Doe de eieren in een kom en klop ze los met het komijnzaad, de kaneel, zwarte peper en eventueel zout. Voeg de gehakte walnoten, gesneden kruiden, bosui, tuinerwten, yoghurt en cranberry’s toe en meng goed.
Verhit de olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 15 min. stollen.
Serveer de kuku sabzi met extra Turkse yoghurt en garneer met de sumak en achtergehouden kruidenblaadjes.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g walnoten
40 g verse koriander
40 g verse platte peterselie
25 g verse bieslook
30 g verse dille
6 bosuitjes
200 g diepvries tuinerwten
8 scharreleieren
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen kaneel
2 el Turkse yoghurt
50 g gedroogde cranberry's
2 el milde olijfolie
1 tl sumak