Franse uiensoep-pasta
Franse uiensoep meets pasta. En dit feest vindt plaats in de oven, dus het is ook nog eens minimale moeite.
Aan de slag
Snijd de uien in ringen van 3 mm dik. Verhit de boter en olie in de pan en bak de uien ca. 40 min. op middelhoog vuur tot ze karamelliseren. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes kruiden. Voeg in de laatste 5 min. de knoflook, kruiden en cognac toe aan de uien en bak mee.
Schenk de runderfond en het kokende water erbij en voeg de pasta toe. Schep alles door elkaar, zet de deksel op de pan 20 min. op middelhoog vuur koken.
Rasp ondertussen de kaas. Schep de pasta af en toe om en breng op smaak met peper en zout. Verdeel na 15 min. de kaas over de pasta (niet meer omscheppen) en kook nog 5 min. met zonder deksel tot de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de bieslook fijn en bestrooi vlak voor het serveren op de pasta.
Franse uiensoep-pasta
Franse uiensoep meets pasta. En dit feest vindt plaats in de oven, dus het is ook nog eens minimale moeite.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in ringen van 3 mm dik. Verhit de boter en olie in de pan en bak de uien ca. 40 min. op middelhoog vuur tot ze karamelliseren. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes kruiden. Voeg in de laatste 5 min. de knoflook, kruiden en cognac toe aan de uien en bak mee.
Schenk de runderfond en het kokende water erbij en voeg de pasta toe. Schep alles door elkaar, zet de deksel op de pan 20 min. op middelhoog vuur koken.
Rasp ondertussen de kaas. Schep de pasta af en toe om en breng op smaak met peper en zout. Verdeel na 15 min. de kaas over de pasta (niet meer omscheppen) en kook nog 5 min. met zonder deksel tot de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de bieslook fijn en bestrooi vlak voor het serveren op de pasta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g uien
20 g ongezouten roomboter
1 el olijfolie
3 tenen knoflook
½ bakje verse Italiaanse kruiden
3 el cognac
200 ml runderfond
500 ml kokend water
300 g fusilli
200 g gruyère
10 g verse bieslook
Dit heb je nodig
stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel