Rijst met romige paddenstoelensaus en salade
Rijst + romige paddenstoelensaus + salade = een snelle doordeweekse maaltijd!
Aan de slag
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan met de helft van de olie en bak het nasi-bami vlees ca. 2 min op hoog vuur tot het vlees bruin en knapperig is en al het vocht is verdwenen. Schep regelmatig om.
Voeg ¼ van de olie, de oesterzwammen en champignons toe en bak 6 min. op middelhoog mee. Voeg de zuivelspread en de Provençaalse kruiden toe, verwarm 1 min. mee en roer tot een romige saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de rest van de olie en azijn tot een dressing en breng op smaak met peper. Meng de dressing door de rauwkost Amsterdamse ui en botersla. Verdeel de rijst over borden, schep de romige paddenstoelensaus erop en de salade ernaast.
Rijst met romige paddenstoelensaus en salade
Rijst + romige paddenstoelensaus + salade = een snelle doordeweekse maaltijd!
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan met de helft van de olie en bak het nasi-bami vlees ca. 2 min op hoog vuur tot het vlees bruin en knapperig is en al het vocht is verdwenen. Schep regelmatig om.
Voeg ¼ van de olie, de oesterzwammen en champignons toe en bak 6 min. op middelhoog mee. Voeg de zuivelspread en de Provençaalse kruiden toe, verwarm 1 min. mee en roer tot een romige saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de rest van de olie en azijn tot een dressing en breng op smaak met peper. Meng de dressing door de rauwkost Amsterdamse ui en botersla. Verdeel de rijst over borden, schep de romige paddenstoelensaus erop en de salade ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
4 el milde olijfolie
350 g nasi-bamivlees
300 g gesneden oesterzwammen
500 g gesneden kastanjechampignons
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 el rodewijnazijn
150 g rauwkost Amsterdamse ui
100 g botersla