Skottelbraai pizza bianca met pompoen en rauwe ham
Maak je campingburen jaloers met deze pizza bianca van de skottelbraai!
Aan de slag
Doe de bloem, het water, de gist, suiker, zout en 1½ el olijfolie (per 4 personen) in een kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 min. met je handen tot een glad soepel deeg.
Maak een bol van het deeg, wentel deze door ¼ van de olijfolie in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
Snijd ondertussen de pompoenstukjes in kleinere blokjes van ca. 1 cm. Ris de naalden van het takje rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op de skottelbraai en bak hierin de pompoenblokjes ca. 15 min. Schep regelmatig om. Meng de pompoenblokjes met de chilivlokken en rozemarijn in een kom.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen) en maak er bollen van. Laat de deegbollen 15 min. rusten, afgedekt onder vershoudfolie.
Verwarm ondertussen de grillplaat 10 min. voor op de skottelbraai. Sluit af met de deksel. Rol steeds 1 bol deeg uit met een deegroller tot een pizzabodem van Ø 20 cm.
Leg de pizzabodem op de grillplaat en bak 5 min. met de deksel erop. Keer de pizzabodem om, besmeer met ¼ van de crème fraîche, laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de ¼ van de geraspte kaas, ¼ van de pompoen en ¼ van de pijnboompitten erover. Bak nog 5 min. op de skottelbraai met de deksel erop. Bak zo ook de andere 3 pizza’s.
Beleg de gebakken pizza’s met rucola en plakjes serranoham.
Skottelbraai pizza bianca met pompoen en rauwe ham
Maak je campingburen jaloers met deze pizza bianca van de skottelbraai!
hoofdgerecht
null personen
1000 kcal
70 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
Doe de bloem, het water, de gist, suiker, zout en 1½ el olijfolie (per 4 personen) in een kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 min. met je handen tot een glad soepel deeg.
Maak een bol van het deeg, wentel deze door ¼ van de olijfolie in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
Snijd ondertussen de pompoenstukjes in kleinere blokjes van ca. 1 cm. Ris de naalden van het takje rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op de skottelbraai en bak hierin de pompoenblokjes ca. 15 min. Schep regelmatig om. Meng de pompoenblokjes met de chilivlokken en rozemarijn in een kom.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen) en maak er bollen van. Laat de deegbollen 15 min. rusten, afgedekt onder vershoudfolie.
Verwarm ondertussen de grillplaat 10 min. voor op de skottelbraai. Sluit af met de deksel. Rol steeds 1 bol deeg uit met een deegroller tot een pizzabodem van Ø 20 cm.
Leg de pizzabodem op de grillplaat en bak 5 min. met de deksel erop. Keer de pizzabodem om, besmeer met ¼ van de crème fraîche, laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de ¼ van de geraspte kaas, ¼ van de pompoen en ¼ van de pijnboompitten erover. Bak nog 5 min. op de skottelbraai met de deksel erop. Bak zo ook de andere 3 pizza’s.
Beleg de gebakken pizza’s met rucola en plakjes serranoham.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g bloem voor pizzadeeg
280 ml lauwwarm water
7 g gedroogde gist
1 tl kristalsuiker
1 tl zout
4 el milde olijfolie
400 g koelverse flespompoen stukjes
1 takje verse rozemarijn
¼ tl chilivlokken
200 g crème fraîche
150 g geraspte kaas voor pizza
40 g pijnboompitten
40 g rucola
160 g serranoham
Dit heb je nodig
vershoudfolie
skottelbraai
Skottelbraai gietijzeren grillplaat
deegroller