Korma-kikkererwtenpakketje met salade
Koken onder de 2 euro een uitdaging? Niet met deze korma-kikkererwtenpakketjes met wortel-spinaziesalade! Nog vega ook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe in een kom en prak grof met een vork (of pureestamper).
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de kruidenpasta, sjalot en kikkererwten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de helft van het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het kikkererwtenmengsel erover. Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water en dek af met de rest van het bladerdeeg, druk de randen aan met een vork. Maak met een mes 4 kleine inkepingen in het midden van elk pakketje. Klop het ei los en bestrijk de deegpakketjes hiermee. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen op hoog vuur een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin, laat afkoelen en hak grof. Schil en rasp de winterpenen met een grove rasp. Snijd de rest van de spinazie grof. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de peen met de grofgesneden spinazie, het limoenrasp, 1 el -sap (per 4 personen), de gemalen komijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de salade met de cashewnoten en serveer met de korma-kikkererwtenpakketjes.
Korma-kikkererwtenpakketje met salade
Koken onder de 2 euro een uitdaging? Niet met deze korma-kikkererwtenpakketjes met wortel-spinaziesalade! Nog vega ook.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe in een kom en prak grof met een vork (of pureestamper).
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de kruidenpasta, sjalot en kikkererwten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de helft van het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het kikkererwtenmengsel erover. Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water en dek af met de rest van het bladerdeeg, druk de randen aan met een vork. Maak met een mes 4 kleine inkepingen in het midden van elk pakketje. Klop het ei los en bestrijk de deegpakketjes hiermee. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen op hoog vuur een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 2 min. goudbruin, laat afkoelen en hak grof. Schil en rasp de winterpenen met een grove rasp. Snijd de rest van de spinazie grof. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de peen met de grofgesneden spinazie, het limoenrasp, 1 el -sap (per 4 personen), de gemalen komijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de salade met de cashewnoten en serveer met de korma-kikkererwtenpakketjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
400 g kikkererwten in blik
3 el zonnebloemolie
37½ g korma currypasta
200 g verse spinazie
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 wit scharrelei
40 g ongebrande cashewnoten
400 g winterpenen
1 limoen
1 tl gemalen komijn
Dit heb je nodig
bakpapier