Gezonde gebakkken aardappel met currykruiden en korianderchutney
Gebakken aardappels zoals je ze nog nooit gegeten hebt: gezond en met een heerlijk kruidige chutney!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aardappelen en kook 7 min. in een ruime pan met water. Giet af, doe terug in de pan en schud flink zodat de aardappelen een beetje kruimig worden.
Snijd de knoflook fijn en meng ⅔ van de knoflook samen met de nandan masala, komijnzaad en ¾ van de olie door de aardappelen. Rooster ca. 40 min. in het midden van de oven op een met bakpapier beklede bakplaat goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd grof. Schil de gember en snijd grof. Pluk de blaadjes van de munt en snijd de koriander grof. Snijd de sjalot in kwarten.
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Halveer beide sinaasappels en pers de vruchten uit boven de beker van de keukenmachine. Voeg het sinaasappelrasp, de jalapeño, gember, munt, koriander, sjalot, de rest van de knoflook en de rest van de olie toe en maal tot een grove saus.
Hak de pinda’s fijn. Bestrooi de aardappel met de helft van de chutney en de pinda’s, en serveer de rest van de chutney in een kleine kom ernaast.
Gezonde gebakkken aardappel met currykruiden en korianderchutney
Gebakken aardappels zoals je ze nog nooit gegeten hebt: gezond en met een heerlijk kruidige chutney!
bijgerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aardappelen en kook 7 min. in een ruime pan met water. Giet af, doe terug in de pan en schud flink zodat de aardappelen een beetje kruimig worden.
Snijd de knoflook fijn en meng ⅔ van de knoflook samen met de nandan masala, komijnzaad en ¾ van de olie door de aardappelen. Rooster ca. 40 min. in het midden van de oven op een met bakpapier beklede bakplaat goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd grof. Schil de gember en snijd grof. Pluk de blaadjes van de munt en snijd de koriander grof. Snijd de sjalot in kwarten.
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Halveer beide sinaasappels en pers de vruchten uit boven de beker van de keukenmachine. Voeg het sinaasappelrasp, de jalapeño, gember, munt, koriander, sjalot, de rest van de knoflook en de rest van de olie toe en maal tot een grove saus.
Hak de pinda’s fijn. Bestrooi de aardappel met de helft van de chutney en de pinda’s, en serveer de rest van de chutney in een kleine kom ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
3 tenen knoflook
3 el nandan masala
1 el komijnzaad
4 el milde olijfolie
1 verse groene jalapeñopeper
3 cm verse gemberwortel
15 g verse munt
40 g verse koriander
1 sjalot
2 sinaasappels
40 g ongezouten pinda's
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine