Gezond borrelhapje met zalmspread
Hap, slik, weg! Van dit gezonde borrelhapje met zalmspread lusten wij er wel honderd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de sneetjes roggebrood in de lengte. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven krokant.
Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng de rodewijnazijn met het water in een kom. Voeg de ui toe en meng goed. Laat 10 min. afgedekt staan tot de ui lichtroze en zoetzuur is.
Prak de zalm fijn met een vork, meng met de zuivelspread en breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie grof. Besmeer de roggetoast met de zalmspread en verdeel de zalmeitjes en rode ui erover. Garneer met de kiemgroente en peterselie. Breng op smaak met peper.
Gezond borrelhapje met zalmspread
Hap, slik, weg! Van dit gezonde borrelhapje met zalmspread lusten wij er wel honderd.
null personen
145 kcal
5 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de sneetjes roggebrood in de lengte. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Rooster in ca. 15 min. in het midden van de oven krokant.
Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng de rodewijnazijn met het water in een kom. Voeg de ui toe en meng goed. Laat 10 min. afgedekt staan tot de ui lichtroze en zoetzuur is.
Prak de zalm fijn met een vork, meng met de zuivelspread en breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie grof. Besmeer de roggetoast met de zalmspread en verdeel de zalmeitjes en rode ui erover. Garneer met de kiemgroente en peterselie. Breng op smaak met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes Fries roggebrood
2 el milde olijfolie
1 rode ui
3 el rodewijnazijn
2 el water
125 g warmgerookte zalmfilets
100 g zuivelspread light
5 g verse platte peterselie
2 el wilde zalmeitjes in pot
15 g pittige kiemgroente
Dit heb je nodig
bakpapier