Traybake van zalm, Provençaalse groenten en aardappel
Traybake met zalm wordt extra lekker met een dosis basilicumpesto.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de aardappelen met de olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Halveer de romaatjes en meng met ⅓ van de pesto door de roerbakgroente. Breng op smaak met peper.
Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de aardappelen om met de roerbakgroente. Leg de stukken zalm op de groente met de huidkant naar boven en rooster nog 8-10 min. mee, totdat de zalm gaar is.
Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en besprenkel met de rest van de pesto.
Traybake van zalm, Provençaalse groenten en aardappel
Traybake met zalm wordt extra lekker met een dosis basilicumpesto.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de aardappelen met de olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Halveer de romaatjes en meng met ⅓ van de pesto door de roerbakgroente. Breng op smaak met peper.
Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de aardappelen om met de roerbakgroente. Leg de stukken zalm op de groente met de huidkant naar boven en rooster nog 8-10 min. mee, totdat de zalm gaar is.
Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en besprenkel met de rest van de pesto.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg bakaardappeltjes
2 el milde olijfolie
310 g verse zalmfilets op de huid
250 g romaatjes
90 g AH Biologische basilicumpesto
400 g verse Provençaals roerbakgroente
Dit heb je nodig
bakpapier