Koolhydraatarme sandwich
Koolhydraatarme sandwich mét zelfgemaakte vegetarische spread.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en besmeer ze met de bakkwast met de olijfolie en ⅓ van de harissa. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Rooster ondertussen de sneetjes brood. Snijd de tomaat in plakken en meng de zuivelspread met de rest van de harissa.
Besmeer de sneetjes brood met de harissaspread en beleg 2 sneetjes met de sla, aubergine, tomaat en de kiemgroente.
Dek af met de andere sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden. Halveer en serveer.
Koolhydraatarme sandwich
Koolhydraatarme sandwich mét zelfgemaakte vegetarische spread.
null personen
360 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en besmeer ze met de bakkwast met de olijfolie en ⅓ van de harissa. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Rooster ondertussen de sneetjes brood. Snijd de tomaat in plakken en meng de zuivelspread met de rest van de harissa.
Besmeer de sneetjes brood met de harissaspread en beleg 2 sneetjes met de sla, aubergine, tomaat en de kiemgroente.
Dek af met de andere sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden. Halveer en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
2 el milde olijfolie
1½ el milde harissa
4 sneetjes koolhydraatarm brood
1 trostomaat
2 el zuivelspread naturel light
50 g jonge bladsla met rucola
30 g pittige kiemgroente
Dit heb je nodig
bakkwast