Orzo met kip en garnalen
Ken je orzo al? Deze pasta-variant in de vorm van rijst wordt ook wel riso genoemd. Probeer 'm eens met kip, garnalen en tomatensaus.
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes van ca. 1 cm en snipper de ui. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip, ui, cajunkruiden en zout 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak 5 min. mee. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes.
Voeg de tomaten, orzo en het hete water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
Voeg de garnalen toe en gaar nog 5 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de pasta gaar is en roer de peterselie erdoor.
Orzo met kip en garnalen
Ken je orzo al? Deze pasta-variant in de vorm van rijst wordt ook wel riso genoemd. Probeer 'm eens met kip, garnalen en tomatensaus.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes van ca. 1 cm en snipper de ui. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip, ui, cajunkruiden en zout 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak 5 min. mee. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes.
Voeg de tomaten, orzo en het hete water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
Voeg de garnalen toe en gaar nog 5 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de pasta gaar is en roer de peterselie erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipdijfilet
1 middelgrote ui
3 el milde olijfolie
1½ el cajun kruidenmix
4 stengels bleekselderij
1 groene paprika
4 trostomaten
250 g orzo pasta
400 ml heet water
1 kippenbouillonblokje
225 g AH Biologisch diepvries rauwe, gepelde garnalen
7½ g platte peterselie
Dit heb je nodig
hapjespan