Koolhydraatarme ovenschotel met kip en witlof
Venkel, witlof en sinaasappel = de perfecte combi. En daar maak je nu ook een koolhydraatarme ovenschotel van!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de uien in dunne parten. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte en snijd in dunne partjes.
Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook fijn. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en snijd de vrucht in 4 parten. Meng het witlof, de bonen, ui, venkel, kip, knoflook, tijm, olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de sinaasappelparten ertussen en rooster 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege voorzichtig om. Hak ondertussen de hazelnoten grof en snijd de waterkers grof. Neem na 25 min. de bakplaat uit de oven en bestrooi met de noten. Bak nog 5 min.
Neem de bakplaat uit de oven, schep om met de waterkers. Knijp eventueel de sinaasappelparten erboven uit en bestrooi met het sinaasappelrasp.
Koolhydraatarme ovenschotel met kip en witlof
Venkel, witlof en sinaasappel = de perfecte combi. En daar maak je nu ook een koolhydraatarme ovenschotel van!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de uien in dunne parten. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte en snijd in dunne partjes.
Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook fijn. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en snijd de vrucht in 4 parten. Meng het witlof, de bonen, ui, venkel, kip, knoflook, tijm, olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de sinaasappelparten ertussen en rooster 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege voorzichtig om. Hak ondertussen de hazelnoten grof en snijd de waterkers grof. Neem na 25 min. de bakplaat uit de oven en bestrooi met de noten. Bak nog 5 min.
Neem de bakplaat uit de oven, schep om met de waterkers. Knijp eventueel de sinaasappelparten erboven uit en bestrooi met het sinaasappelrasp.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g witte bonen in blik
2 rode uien
1 verse venkelknol
500 g witlof
4 takjes verse tijm
2 tenen knoflook
1 sinaasappel
400 g kipdijfiletreepjes
4 el arachideolie
2 el hazelnoten
75 g waterkers
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier