Libanese kefta
Kefta is rundergehakt gemengd met specerijen en verse kruiden, dat als burgertjes of in cilindervorm aan spiesjes gegrild wordt. Afhankelijk van de streek waar je het gerecht tegenkomt en de bereidingsvorm, heet het ook wel 'kofta' 'kofte' of 'kafta'.
Aan de slag
Stamp de pimentkorrels zo fijn mogelijk in de vijzel. Meng de piment, zwarte peper, kaneel, kruidnagel, koriander, gember en nootmuskaat tot een egaal ‘zevenkruiden- mengsel’.
Snipper de uien heel fijn. Rasp de knoflook op de fijne rasp. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook, het ei, de bloem, 30 g van de peterselie (per 4 personen), 2 el (per 4 personen) zevenkruidenmengsel, de munt en naar smaak peper en zout. Kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties (per 4 personen). Vouw met vochtige handen elke portie in een worstvorm van ca. 12 cm lang om de spiesen. Bestrijk rondom licht met olijfolie met behulp van de bakkwast.
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Gril de kefta’s in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringen en meng met de rest van de peterselie en de granaatappelmelasse. Scheur het platbrood voorzichtig open en beleg de onderste helften met het peterselie-uimengsel. Verdeel de kefta erover en gebruik de andere helft van het brood om de kefta mee te eten.
Libanese kefta
Kefta is rundergehakt gemengd met specerijen en verse kruiden, dat als burgertjes of in cilindervorm aan spiesjes gegrild wordt. Afhankelijk van de streek waar je het gerecht tegenkomt en de bereidingsvorm, heet het ook wel 'kofta' 'kofte' of 'kafta'.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Stamp de pimentkorrels zo fijn mogelijk in de vijzel. Meng de piment, zwarte peper, kaneel, kruidnagel, koriander, gember en nootmuskaat tot een egaal ‘zevenkruiden- mengsel’.
Snipper de uien heel fijn. Rasp de knoflook op de fijne rasp. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook, het ei, de bloem, 30 g van de peterselie (per 4 personen), 2 el (per 4 personen) zevenkruidenmengsel, de munt en naar smaak peper en zout. Kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties (per 4 personen). Vouw met vochtige handen elke portie in een worstvorm van ca. 12 cm lang om de spiesen. Bestrijk rondom licht met olijfolie met behulp van de bakkwast.
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Gril de kefta’s in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringen en meng met de rest van de peterselie en de granaatappelmelasse. Scheur het platbrood voorzichtig open en beleg de onderste helften met het peterselie-uimengsel. Verdeel de kefta erover en gebruik de andere helft van het brood om de kefta mee te eten.
achtergrondinfo:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el pimentkorrels
1 el versgemalen zwarte peper
2 el gemalen kaneel
1 el gemalen kruidnagel
1 el gemalen korianderzaad
½ el gemalen gember
1 tl gemalen nootmuskaat
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
80 g verse platte peterselie
500 g rundergehakt
1 middelgroot ei
2 el tarwebloem
1 tl gedroogde munt
2 el milde olijfolie
2 salade-ui
½ el granaatappelmelasse
4 Souq Libanese broden
Dit heb je nodig
vijzel
fijne rasp
spiesen
bakkwast
grillpan