No meat-loaf van groente en linzen
Fan van gehaktbrood, maar eet je liever geen vlees? Dan is deze no meat-loaf van groente en linzen echt iets voor jou.
35 min. bereiden / 1 uur 5 min. oventijd / 15 min. wachten
13 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de peen in plakjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukken van ca. 2 cm en de uien in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ⅔ van het knoflookpoeder, ⅔ van het uienpoeder en de paprikapoeder, de helft van de olie, peper en zout en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en zet de temperatuur op 180 °C.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin 5 eieren (per 4 personen) 4½ min. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
Snijd de champignons in stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons met de rest van de knoflook en uienpoeder, peper en eventueel zout ca. 10 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin en tot het vocht verdampt is. Schep regelmatig om.
Doe alle linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Laat de paprika’s uitlekken, snijd aan 1 kant in en klap ze open. Dep droog. Bekleed de cakevorm met bakpapier en verdeel de paprika’s met de gladde kant naar beneden in 1 laag over de bodem.
Doe de geroosterde groenten in de keukenmachine en maal grof. Voeg de linzen toe en pulse tot een grof mengsel. Meng de rest van de eieren, kaas, champignons en het amandelmeel erdoor.
Verdeel ¼ van het mengsel gelijkmatig over de cakevorm. Maak met de bolle kant van een lepel 5 kuiltjes in het midden van de vulling en leg de gekookte eieren erin. Verdeel de rest van het linzenmengsel voorzichtig rondom en op de eieren. Druk niet te hard aan.
Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. in de vorm staan. Leg een serveerschaal op de cakevorm en stort op de schaal. Serveer warm of op kamertemperatuur.
No meat-loaf van groente en linzen
Fan van gehaktbrood, maar eet je liever geen vlees? Dan is deze no meat-loaf van groente en linzen echt iets voor jou.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
15 min. wachten
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de peen in plakjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukken van ca. 2 cm en de uien in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ⅔ van het knoflookpoeder, ⅔ van het uienpoeder en de paprikapoeder, de helft van de olie, peper en zout en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en zet de temperatuur op 180 °C.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin 5 eieren (per 4 personen) 4½ min. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
Snijd de champignons in stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons met de rest van de knoflook en uienpoeder, peper en eventueel zout ca. 10 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin en tot het vocht verdampt is. Schep regelmatig om.
Doe alle linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Laat de paprika’s uitlekken, snijd aan 1 kant in en klap ze open. Dep droog. Bekleed de cakevorm met bakpapier en verdeel de paprika’s met de gladde kant naar beneden in 1 laag over de bodem.
Doe de geroosterde groenten in de keukenmachine en maal grof. Voeg de linzen toe en pulse tot een grof mengsel. Meng de rest van de eieren, kaas, champignons en het amandelmeel erdoor.
Verdeel ¼ van het mengsel gelijkmatig over de cakevorm. Maak met de bolle kant van een lepel 5 kuiltjes in het midden van de vulling en leg de gekookte eieren erin. Verdeel de rest van het linzenmengsel voorzichtig rondom en op de eieren. Druk niet te hard aan.
Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. in de vorm staan. Leg een serveerschaal op de cakevorm en stort op de schaal. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
2 middelgrote uien
1½ tl knoflookpoeder
1½ tl uienpoeder
2 tl paprikapoeder
4 el milde olijfolie
8 henneneitjes
400 g kastanjechampignons
600 g linzen in blik
295 g gegrilde paprika
150 g geraspte cheddar
100 g amandelmeel
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat
cakevorm (30 cm, ingevet)
keukenmachine