Pasta met bloemkool, gesmoorde ui en spekjes
bewaar
bewaar

Pasta met bloemkool, gesmoorde ui en spekjes

Dat lekker én budgetproof eten kan, bewijst deze pasta met bloemkool en spekjes maar weer!

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in parten van 1 cm dik. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de uien 2 min. op laag vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de deksel op de pan en laat nog ca. 15 min. smoren.

Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken. Laat het bakvet zitten.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van ca. 2 cm. Bak ze in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur in ca. 10 min. beetgaar.

Schep de gebakken spekjes, bloemkool en penne door de gesmoorde uien. Schep vlak voor het serveren de kaas erdoor en bestrooi met de tuinkers.

vegatipVervang de oude kaas door 100 g geraspte kaas voor pasta (zakje 150 g). Vervang het spek door 160 g vegetarische spekjes (schaal).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met bloemkool, gesmoorde ui en spekjes

Dat lekker én budgetproof eten kan, bewijst deze pasta met bloemkool en spekjes maar weer!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig