Zwarte-bonenburgers met pittige tomatensaus, quinoa en spruitjes
Gezond en goedkoop eten? Deze zwarte-bonenburgers met pittige salsa moet je hebben!
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer voor de salsa de tomaten en rasp op de snijkant van een (blok)rasp tot je alleen het velletje overhoudt (dit gebruik je niet). Snipper de sjalotten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere in partjes. Meng de tomatenpulp met ¼ van de sjalot, de rode peper, 1 el limoensap (per 4 personen), het limoenrasp en wat peper.
Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Maal de cashewnoten fijn in het bakje van de staafmixer. Doe in een kom en voeg de bonen, de helft van de rest van de sjalot, 6 el quinoa (per 4 personen), de helft van de bonenkruiden, het meel, ei en eventueel zout toe. Stamp grof met een pureestamper. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het mengsel.
Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de burgers in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig. Maak ondertussen de spruitjes schoon, snijd grote spruiten doormidden. Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak de spruiten, de rest van de sjalot en de rest van de bonenkruiden in 8-10 min. goudbruin en knapperig gaar.
Serveer de burgers met de rest van de quinoa, spruitjes, salsa en limoenpartjes.
Zwarte-bonenburgers met pittige tomatensaus, quinoa en spruitjes
Gezond en goedkoop eten? Deze zwarte-bonenburgers met pittige salsa moet je hebben!
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer voor de salsa de tomaten en rasp op de snijkant van een (blok)rasp tot je alleen het velletje overhoudt (dit gebruik je niet). Snipper de sjalotten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere in partjes. Meng de tomatenpulp met ¼ van de sjalot, de rode peper, 1 el limoensap (per 4 personen), het limoenrasp en wat peper.
Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Maal de cashewnoten fijn in het bakje van de staafmixer. Doe in een kom en voeg de bonen, de helft van de rest van de sjalot, 6 el quinoa (per 4 personen), de helft van de bonenkruiden, het meel, ei en eventueel zout toe. Stamp grof met een pureestamper. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het mengsel.
Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de burgers in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig. Maak ondertussen de spruitjes schoon, snijd grote spruiten doormidden. Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak de spruiten, de rest van de sjalot en de rest van de bonenkruiden in 8-10 min. goudbruin en knapperig gaar.
Serveer de burgers met de rest van de quinoa, spruitjes, salsa en limoenpartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g driekleurenquinoa
250 g tomaten
4 sjalotten
1 rode peper
1 limoen
400 g zwarte bonen in blik 0%
85 g ongezouten cashewnoten
2 el Mexicaanse bonenkruiden
2 el volkorentarwemeel
1 wit scharrelei
3 el zonnebloemolie
500 g spruiten
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje
pureestamper