Tuiles met pistache
Zoek je een delicaat koekje als bescheiden onderdeel van de grootse afsluiting van de avond? Kies dan deze tuiles met pistache.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Giet in een kom en laat afkoelen. Hak de pistachenoten fijn. Splits het ei en doe het eiwit in een schone kom. Het eigeel wordt niet gebruikt.
Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix tot glanzende pieken. Voeg de afgekoelde boter toe en meng. Zeef de bloem boven het mengsel en spatel erdoor.
Doe het beslag in de spuitzak. Spuit van de helft van het beslag ronde toefjes goed verdeeld over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de pistachenootjes. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal uit de oven en leg de koekjes direct (pas op, heet) met een spatel over de deegroller, zodat ze een mooie ronding krijgen, zoals stapelbare chips. Laat 5 min. liggen tot ze uitgehard zijn. Herhaal met de rest van het beslag en serveer.
Tuiles met pistache
Zoek je een delicaat koekje als bescheiden onderdeel van de grootse afsluiting van de avond? Kies dan deze tuiles met pistache.
nagerecht
null porties
80 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Giet in een kom en laat afkoelen. Hak de pistachenoten fijn. Splits het ei en doe het eiwit in een schone kom. Het eigeel wordt niet gebruikt.
Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix tot glanzende pieken. Voeg de afgekoelde boter toe en meng. Zeef de bloem boven het mengsel en spatel erdoor.
Doe het beslag in de spuitzak. Spuit van de helft van het beslag ronde toefjes goed verdeeld over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de pistachenootjes. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal uit de oven en leg de koekjes direct (pas op, heet) met een spatel over de deegroller, zodat ze een mooie ronding krijgen, zoals stapelbare chips. Laat 5 min. liggen tot ze uitgehard zijn. Herhaal met de rest van het beslag en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g ongezouten roomboter
20 g ongezouten pistachenoten
1 middelgroot ei
40 g fijne kristalsuiker
8 g vanillesuiker
10 g tarwebloem
Dit heb je nodig
bakpapier
spuitzak met gladde spuitmond
deegroller