Appel-griesmeelcake met boerenvanillevla
Hoofdingrediënt van deze appelgriesmeelcake? Romige boerenvanillevla!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en halveer de parten. Klop de eieren met een mixer in een kom met de suiker en olie 5 min. Voeg de bakpoeder, vla en griesmeel toe en roer goed door.
Vet de brownievorm in en bestuif met wat griesmeel. Verdeel het beslag over de vorm en verdeel de plakjes appel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Appel-griesmeelcake met boerenvanillevla
Hoofdingrediënt van deze appelgriesmeelcake? Romige boerenvanillevla!
nagerecht
null personen
315 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en halveer de parten. Klop de eieren met een mixer in een kom met de suiker en olie 5 min. Voeg de bakpoeder, vla en griesmeel toe en roer goed door.
Vet de brownievorm in en bestuif met wat griesmeel. Verdeel het beslag over de vorm en verdeel de plakjes appel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Jazz appels
2 scharreleieren
100 g kristalsuiker
125 ml zonnebloemolie
2 tl bakpoeder
500 ml vanillevla
250 g griesmeel
2 el amandelschaafsel
½ el poedersuiker
Dit heb je nodig
brownievorm (28 x 18 cm)