Sinterklaastaart (surprisetaart)
Surprise! Deze sinterklaastaart heeft een geheime binnenkant...
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop met een mixer de boter in 4 min. luchtig. Klop in delen de poedersuiker erdoor. Voeg de vanille toe en klop alles nog 1 min.
Halveer de cakes overlangs. Leg de cakestukken in een rechthoek onder elkaar op een grote serveerschaal. Steek met de kookring of het glas een rondje uit het midden van de cake. Hier kun je een klein cadeautje in verstoppen.
Besmeer de cakes royaal met de botercrème. Strijk glad met een paletmes of ander mes.
Bestuif het werkblad met de poedersuiker. Maak een grote bal van de rode marsepein. Rol met een deegroller uit tot een grote lap van 30 x 40 cm. Gebruik de deegroller om de lap over te hevelen naar de cake en leg er strak overheen. Snijd overtollig marsepein rondom weg.
Bestuif het werkblad eventueel opnieuw met poedersuiker. Rol de gele marsepein uit tot een lange lap van 40 cm. Snijd er met een mes of pizzasnijder 2 lange, rechte banen uit van ca. 2½ cm breed. Maak van de resterende marsepein een bal en rol die uit tot een lange plak. Snijd daar 2 kleinere banen van ca. 6 cm lang en 2 cm breed van. Maak van de 2 kleine stukjes een strik door ze dubbel te klappen en in het midden aan te drukken.
Leg de banen in de vorm van een kruis op de taart, met de splitsing van de banen op een derde, zoals het boek van Sinterklaas. Leg de marsepeinstrik in het midden van de kruising.
Sinterklaastaart (surprisetaart)
Surprise! Deze sinterklaastaart heeft een geheime binnenkant...
null personen
840 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop met een mixer de boter in 4 min. luchtig. Klop in delen de poedersuiker erdoor. Voeg de vanille toe en klop alles nog 1 min.
Halveer de cakes overlangs. Leg de cakestukken in een rechthoek onder elkaar op een grote serveerschaal. Steek met de kookring of het glas een rondje uit het midden van de cake. Hier kun je een klein cadeautje in verstoppen.
Besmeer de cakes royaal met de botercrème. Strijk glad met een paletmes of ander mes.
Bestuif het werkblad met de poedersuiker. Maak een grote bal van de rode marsepein. Rol met een deegroller uit tot een grote lap van 30 x 40 cm. Gebruik de deegroller om de lap over te hevelen naar de cake en leg er strak overheen. Snijd overtollig marsepein rondom weg.
Bestuif het werkblad eventueel opnieuw met poedersuiker. Rol de gele marsepein uit tot een lange lap van 40 cm. Snijd er met een mes of pizzasnijder 2 lange, rechte banen uit van ca. 2½ cm breed. Maak van de resterende marsepein een bal en rol die uit tot een lange plak. Snijd daar 2 kleinere banen van ca. 6 cm lang en 2 cm breed van. Maak van de 2 kleine stukjes een strik door ze dubbel te klappen en in het midden aan te drukken.
Leg de banen in de vorm van een kruis op de taart, met de splitsing van de banen op een derde, zoals het boek van Sinterklaas. Leg de marsepeinstrik in het midden van de kruising.
variatietip:
kookstaptip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ vanillestokje
250 g ongezouten roomboter
230 g poedersuiker
900 g roombotercake
300 g rode marsepein
150 g gele marsepein
Dit heb je nodig
kookring (∅ 8 cm)
deegroller