Indiase garnalencurry met bloemkool & naanbrood
Deze curry maak je helemaal zelf met smaakmakers als verse gember, knoflook en korianderzaad.
25 min. bereiden / 5 min. oventijd / 20 min. wachten
14 ingrediënten
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in de hapjespan en fruit de gember, knoflook, ui, rode peper en het gemalen korianderzaad 5 min. op laag vuur. Voeg de rode linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Voeg de bloemkool toe en laat in 10 min. garen met de deksel op de pan.
Voeg de garnalen toe en laat 3 min. garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel ondertussen de naan over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Snijd de koriander fijn en de limoen in parten. Verdeel de garnalencurry over diepe borden en bestrooi met de koriander. Serveer met de limoenpartjes en naan.
Indiase garnalencurry met bloemkool & naanbrood
Deze curry maak je helemaal zelf met smaakmakers als verse gember, knoflook en korianderzaad.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
5 min. oventijd
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in de hapjespan en fruit de gember, knoflook, ui, rode peper en het gemalen korianderzaad 5 min. op laag vuur. Voeg de rode linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Voeg de bloemkool toe en laat in 10 min. garen met de deksel op de pan.
Voeg de garnalen toe en laat 3 min. garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel ondertussen de naan over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Snijd de koriander fijn en de limoen in parten. Verdeel de garnalencurry over diepe borden en bestrooi met de koriander. Serveer met de limoenpartjes en naan.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 cm verse gember
2 tenen knoflook
2 biologische uien
1 rode peper
2 el arachideolie
1½ tl gemalen korianderzaad
200 g gedroogde rode linzen
400 g biologische tomatenblokjes in blik
700 ml heet water
400 g koelverse bloemkoolroosjes
370 g verse roerbakgarnalen naturel
4 naanbroden knoflook & koriander
15 g verse koriander
1 limoen