Romanescocake
Wat een plaatje, deze hartige cake. En handig: je kunt 'm al een dag van tevoren maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de romanesco in grote roosjes en kook 5 min. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf of dunschiller rondom in lange linten tot je bij de zaadlijsten komt. Snijd de zaadlijsten fijn. Bekleed de ingevette cakevorm met bakpapier.
Bekleed de cakevorm in de breedte met de courgettelinten door deze naast elkaar te leggen. Zorg ervoor dat de linten elkaar iets overlappen.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil, ris de blaadjes van de takjes tijm en rasp de kaas. Meng het citroenrasp, de blaadjes tijm en de kaas door de fijngesneden courgette. Klop de eieren los en voeg toe. Zeef het bakmeel, de hot curry en het zout erboven en meng tot een beslag.
Verdeel ⅓ van het beslag over de cakevorm en zet de romanescoroosjes met de puntjes naar beneden rechtop en achter elkaar in het midden van het beslag. Schep voorzichtig de rest van het beslag erop en vouw de courgettelinten erover. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
Neem de cake uit de oven en snijd rondom los. Leg een serveerschaal op de cakevorm en stort de cake erop.
Romanescocake
Wat een plaatje, deze hartige cake. En handig: je kunt 'm al een dag van tevoren maken.
bijgerecht
null porties
155 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de romanesco in grote roosjes en kook 5 min. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf of dunschiller rondom in lange linten tot je bij de zaadlijsten komt. Snijd de zaadlijsten fijn. Bekleed de ingevette cakevorm met bakpapier.
Bekleed de cakevorm in de breedte met de courgettelinten door deze naast elkaar te leggen. Zorg ervoor dat de linten elkaar iets overlappen.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil, ris de blaadjes van de takjes tijm en rasp de kaas. Meng het citroenrasp, de blaadjes tijm en de kaas door de fijngesneden courgette. Klop de eieren los en voeg toe. Zeef het bakmeel, de hot curry en het zout erboven en meng tot een beslag.
Verdeel ⅓ van het beslag over de cakevorm en zet de romanescoroosjes met de puntjes naar beneden rechtop en achter elkaar in het midden van het beslag. Schep voorzichtig de rest van het beslag erop en vouw de courgettelinten erover. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
Neem de cake uit de oven en snijd rondom los. Leg een serveerschaal op de cakevorm en stort de cake erop.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g romanesco
1 courgette
1 citroen
4 takjes verse tijm
150 g Zwitserse Gruyère
10 middelgrote eieren
100 g zelfrijzend bakmeel
2 tl hot currypoeder
1 tl zout
Dit heb je nodig
kaasschaaf
bakpapier
cakevorm (30 cm, ingevet)
rasp
zeef