Kip korma met pompoen
Deze Indiase klassieker staat in 20 minuten op tafel!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Snijd elk stuk kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de pompoen, sperziebonen en korma toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan.
Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de kip korma erover. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pappadums.
Kip korma met pompoen
Deze Indiase klassieker staat in 20 minuten op tafel!
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Snijd elk stuk kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de pompoen, sperziebonen en korma toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan.
Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de kip korma erover. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pappadums.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 middelgrote uien
380 g kipdijfilet
1 el arachideolie
400 g koelverse pompoenstukjes
400 g gebroken sperziebonen
450 g Patak's kormasaus
4 el gebakken uitjes
8 Patak's pappadum naturel