Vegaburger met zoete-aardappelfriet & rauwkostsalade
Burgers met friet en salade, voor een dagje zonder vlees.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Besprenkel de friet met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel met zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 10 min. mee in de oven.
Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom, schenk de azijn erbij en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Rasp de cheddar en snijd de helft van de tomaten in plakken en de rest in blokjes. Verhit de koekenpan nogmaals met de rest van de olie en bak de vegaburgers 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en verdeel de geraspte cheddar de laatste 3 min. erover.
Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met ½ el aioli. Verdeel er wat sla over, leg de burgers, tomaatplakken en ingelegde rode ui erover en dek af met de bovenkanten van de broodjes. Meng de rest van de sla met de rauwkost, tomatenblokjes en vinaigrette. Serveer de salade met de friet, burger en de rest van de aioli.
Vegaburger met zoete-aardappelfriet & rauwkostsalade
Burgers met friet en salade, voor een dagje zonder vlees.
hoofdgerecht
null personen
1055 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Besprenkel de friet met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel met zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 10 min. mee in de oven.
Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom, schenk de azijn erbij en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Rasp de cheddar en snijd de helft van de tomaten in plakken en de rest in blokjes. Verhit de koekenpan nogmaals met de rest van de olie en bak de vegaburgers 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en verdeel de geraspte cheddar de laatste 3 min. erover.
Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met ½ el aioli. Verdeel er wat sla over, leg de burgers, tomaatplakken en ingelegde rode ui erover en dek af met de bovenkanten van de broodjes. Meng de rest van de sla met de rauwkost, tomatenblokjes en vinaigrette. Serveer de salade met de friet, burger en de rest van de aioli.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zoete-aardappelfriet
1 el milde olijfolie
2 Italiaanse bollen
1 rode ui
50 ml witte wijnazijn
30 g kleintje Cheddar Top 48+
2 tomaten
2 vegetarische basis burgers
30 g koelverse aioli
100 g fijngesneden ijsbergsla
150 g rauwkost fris
2 el balsamicovinaigrette
Dit heb je nodig
bakpapier
rasp