Tortillataart
Stapel de tortillawraps en voila: tortilla taart!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en paprika. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Leg de tortilla’s op een ovenrooster en bestrooi met de kaas. Bak de tortilla’s 5 min. goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.
Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. Voeg de gesneden prei en paprika, de kruiden en het water toe en bak 5 min. mee. Voeg de mais, bonen en tomaten toe en roer goed door. Zet het vuur uit.
Leg 1 tortillawrap op de bodem van de springvorm. Schep ⅓ van het gehaktmengsel over de tortilla. Herhaal met de rest tot je een taart krijgt. Eindig met een tortillawrap.
Tortillataart
Stapel de tortillawraps en voila: tortilla taart!
hoofdgerecht
null personen
960 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en paprika. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Leg de tortilla’s op een ovenrooster en bestrooi met de kaas. Bak de tortilla’s 5 min. goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.
Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. Voeg de gesneden prei en paprika, de kruiden en het water toe en bak 5 min. mee. Voeg de mais, bonen en tomaten toe en roer goed door. Zet het vuur uit.
Leg 1 tortillawrap op de bodem van de springvorm. Schep ⅓ van het gehaktmengsel over de tortilla. Herhaal met de rest tot je een taart krijgt. Eindig met een tortillawrap.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 prei
1 rode paprika
300 g maiskorrels in blik
4 grote tortillawraps
100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
300 g half-om-halfgehakt
40 g burrito seasoning mix
100 ml water
400 g kidneybonen in blik
400 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
Dit heb je nodig
springvorm met losse bodem (Ø 26 cm)