Moederdag plaattaart bolognese met paprikahartjes
Verras je moeder met deze smaakvolle plaattaart en zet haar extra in het zonnetje met zelfgemaakte paprikahartjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten en uien in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Leg de ongepelde tenen knoflook erbij en rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het gehakt in 4 min. op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes van een ½ cm. Voeg toe aan het gehakt en bak 2 min. mee.
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schep de groenten uit de oven in een hoge beker. Pel de tenen knoflook en voeg toe. Pureer de groenten met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de saus erover en smeer uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel het gehakt en de champignons erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Maak van steeds 2 paprikareepjes hartjes op de plaattaart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi voor het serveren over de plaattaart.
Moederdag plaattaart bolognese met paprikahartjes
Verras je moeder met deze smaakvolle plaattaart en zet haar extra in het zonnetje met zelfgemaakte paprikahartjes.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten en uien in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Leg de ongepelde tenen knoflook erbij en rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het gehakt in 4 min. op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes van een ½ cm. Voeg toe aan het gehakt en bak 2 min. mee.
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schep de groenten uit de oven in een hoge beker. Pel de tenen knoflook en voeg toe. Pureer de groenten met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de saus erover en smeer uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel het gehakt en de champignons erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Maak van steeds 2 paprikareepjes hartjes op de plaattaart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi voor het serveren over de plaattaart.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tomaten
2 biologische uien
½ el milde olijfolie
3 g Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook
300 g AH Biologisch rundergehakt
250 g kastanjechampignons
1 rode paprika
260 g vers flammkuchendeeg
150 g geraspte kaas voor ovengratin
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenpapier
staafmixer