Buddhabowl met meergranen lekkerbekje
Prachtig zo'n mooi opgemaakte bowl. En die maak je dus easy peasy!
15 min. bereiden / 25 min. oventijd
8 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in dunne halve plakken van een ½ cm breed. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel samen met de lekkerbekjes over met bakpapier beklede bakplaten (2 lekkerbekjes per plaat). Rooster de aardappelen en lekkerbekjes in ca. 25 min. gaar in de oven. Schep de aardappelen halverwege om en wissel de bakplaten.
Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en meng met de azijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne repen. Snijd de spinazie grof en meng met de rest van de olie.
Verdeel de spinazie, spitskool, zoete aardappel en avocado in compartimenten over diepe kommen. Halveer de lekkerbekjes in de lengte en verdeel over de kommen. Schep de hummus in het midden en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.
Buddhabowl met meergranen lekkerbekje
Prachtig zo'n mooi opgemaakte bowl. En die maak je dus easy peasy!
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in dunne halve plakken van een ½ cm breed. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel samen met de lekkerbekjes over met bakpapier beklede bakplaten (2 lekkerbekjes per plaat). Rooster de aardappelen en lekkerbekjes in ca. 25 min. gaar in de oven. Schep de aardappelen halverwege om en wissel de bakplaten.
Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en meng met de azijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne repen. Snijd de spinazie grof en meng met de rest van de olie.
Verdeel de spinazie, spitskool, zoete aardappel en avocado in compartimenten over diepe kommen. Halveer de lekkerbekjes in de lengte en verdeel over de kommen. Schep de hummus in het midden en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g zoete aardappelen
2 el milde olijfolie
4 stuks lekkerbekjes oergranen meergranen
300 g spitskool
1 el witte wijnazijn
1 avocado
200 g spinazie
200 g hummus
Dit heb je nodig
bakpapier