Courgettesoep met zalm
Courgettesoep met zalm is heerlijk als hoofdmaaltijd, maar nog lekkerder als romig voorgerecht om de maaltijd mee te beginnen. Dé verrassing op tafel vanavond.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn.
Verhit ⅗ van de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, peterselie en ansjovis 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van ca. 3 cm, voeg toe en bak 5 min. mee.
Voeg het water, het bouillonblokje en de tuinerwten toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de dille fijn. Snijd de zalm in dunne reepjes. Pers de citroen uit.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met 2 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden verdeel de zalm erover. Bestrooi met de dille en besprenkel met de rest van de olie en eventueel met de rest van het citroensap.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Courgettesoep met zalm
Courgettesoep met zalm is heerlijk als hoofdmaaltijd, maar nog lekkerder als romig voorgerecht om de maaltijd mee te beginnen. Dé verrassing op tafel vanavond.
voorgerecht
null personen
350 kcal
40 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn.
Verhit ⅗ van de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, peterselie en ansjovis 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van ca. 3 cm, voeg toe en bak 5 min. mee.
Voeg het water, het bouillonblokje en de tuinerwten toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de dille fijn. Snijd de zalm in dunne reepjes. Pers de citroen uit.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met 2 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden verdeel de zalm erover. Bestrooi met de dille en besprenkel met de rest van de olie en eventueel met de rest van het citroensap.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
10 g verse platte peterselie
5 el olijfolie extra vergine
5 ansjovisfilets in olijfolie
3 courgettes
1 l kraanwater
1 groentebouillontablet
200 g diepvries tuinerwten
10 g verse dille
100 g gerookte zalm
1 citroen
Dit heb je nodig
Staafmixer