Rozijnenbroodjes met kaneelsuiker
De lekkerste rozijnenbroodjes maak je zelf. Heerlijke geuren vullen de keuken. Net als bij de bakker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit. Meng de kaneelsuiker en rozijnen door de zachte boter en verdeel het mengsel over het deeg.
Rol het deeg in de lengte strak op en snijd de rol in 10 plakken. Gebruik eventueel wat water om het deeg dicht te plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak de broodjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen.
Meng de poedersuiker met het water en besprenkel de kaneel-rozijnenbroodjes met het glazuur.
Rozijnenbroodjes met kaneelsuiker
De lekkerste rozijnenbroodjes maak je zelf. Heerlijke geuren vullen de keuken. Net als bij de bakker!
null porties
140 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit. Meng de kaneelsuiker en rozijnen door de zachte boter en verdeel het mengsel over het deeg.
Rol het deeg in de lengte strak op en snijd de rol in 10 plakken. Gebruik eventueel wat water om het deeg dicht te plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak de broodjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen.
Meng de poedersuiker met het water en besprenkel de kaneel-rozijnenbroodjes met het glazuur.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
202½ g rollen vers bladerdeeg
50 g kaneelsuiker
50 g rozijnen
20 g ongezouten roomboter
20 g poedersuiker
½ el kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier