Gegratineerde kipfilet met tomatensaus & courgette
Naast dat je de kip even bakt, gaat hij ook de oven in. Met een heerlijke saus van passata, spinazie en olijven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg elk stuk tussen 2 lagen plasticfolie en sla plat met de deegroller of een koekenpan tot een dikte van ca. 1 cm. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de filets 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Voeg de laatste 2 min. de knoflook, ui en het venkelzaad toe. Haal de kip uit de pan en leg in de ovenschaal.
Schenk de passata in de koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken op middelhoog vuur Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg samen met de olijven toe aan de koekenpan. Breng op smaak met peper.
Verdeel de saus over de kip. Verdeel de kaas en amandelstiften erover Bak ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de amandelstiften goudbruin zijn.
Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan, voeg de courgette toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en schep de kip samen met de saus naast de courgette.
Gegratineerde kipfilet met tomatensaus & courgette
Naast dat je de kip even bakt, gaat hij ook de oven in. Met een heerlijke saus van passata, spinazie en olijven.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg elk stuk tussen 2 lagen plasticfolie en sla plat met de deegroller of een koekenpan tot een dikte van ca. 1 cm. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de filets 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Voeg de laatste 2 min. de knoflook, ui en het venkelzaad toe. Haal de kip uit de pan en leg in de ovenschaal.
Schenk de passata in de koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken op middelhoog vuur Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg samen met de olijven toe aan de koekenpan. Breng op smaak met peper.
Verdeel de saus over de kip. Verdeel de kaas en amandelstiften erover Bak ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de amandelstiften goudbruin zijn.
Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in de lengte in linten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan, voeg de courgette toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en schep de kip samen met de saus naast de courgette.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilets
4 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
1 ui
3 g venkelzaad
500 g passata
200 g verse spinazie
250 g cherrytomaten
120 g biologische Kalamata-olijven
100 g geraspte kaas voor ovengratin
40 g amandelstiften
2 courgettes
Dit heb je nodig
deegroller
grote ovenschaal (20 x 30 cm)