Buddhabowl met bulgur, broccolirijst en champignons
Ook op drukke dagen kun je gezond eten: binnen 20 minuten staat dit gerecht al op tafel.
Aan de slag
Snijd de champignons in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan.
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de broccolirijst mee. Giet af. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Bak de spinazie in delen in dezelfde hapjespan tot de groente half is geslonken. Laat goed uitlekken in een zeef. Snijd het basilicum en de bieslook fijn. Schep door het bulgur-broccolimengsel. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe kommen en schep de champignons, spinazie en het ei erop.
Buddha bowl met bulgur, broccolirijst en champignons
Instructievideo - 00:27 min.
Buddhabowl met bulgur, broccolirijst en champignons
Ook op drukke dagen kun je gezond eten: binnen 20 minuten staat dit gerecht al op tafel.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in parten. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan.
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de broccolirijst mee. Giet af. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Bak de spinazie in delen in dezelfde hapjespan tot de groente half is geslonken. Laat goed uitlekken in een zeef. Snijd het basilicum en de bieslook fijn. Schep door het bulgur-broccolimengsel. Breng op smaak met peper. Verdeel over diepe kommen en schep de champignons, spinazie en het ei erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g champignons
3 el milde olijfolie
200 g AH Biologisch bulgur
400 g broccolirijst
4 middelgrote scharreleieren
400 g verse spinazie
15 g verse basilicum
12½ g verse bieslook