Witlof & wortel gegratineerd met panko, hazelnoten & spek
Krokant, romig & hartig = gegarandeerd succes met dit bijgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en hak de hazelnoten grof. Meng de panko met de rozemarijn, de helft van de kaas en de hazelnoten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. op middelhoog vuur.
Verwijder de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in vieren. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1½ cm. Verdeel de groenten over de ovenschaal. Schep om met de honing, het spek, de rest van de kaas, peper en eventueel zout.
Schenk de kookzuivel erop, verdeel het pankomengsel erover en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Witlof & wortel gegratineerd met panko, hazelnoten & spek
Krokant, romig & hartig = gegarandeerd succes met dit bijgerecht.
bijgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en hak de hazelnoten grof. Meng de panko met de rozemarijn, de helft van de kaas en de hazelnoten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. op middelhoog vuur.
Verwijder de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in vieren. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1½ cm. Verdeel de groenten over de ovenschaal. Schep om met de honing, het spek, de rest van de kaas, peper en eventueel zout.
Schenk de kookzuivel erop, verdeel het pankomengsel erover en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 takjes verse rozemarijn
45 g hazelnoten
30 g Saitaku panko
150 g geraspte kaas voor ovengratin
125 g gerookte spekreepjes
3 stronken witlof
400 g winterpenen
2 el vloeibare bloemenhoning
250 ml kookzuivel
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)