Duo Penotti-chocoladerol
Dubbel feest met deze chocorol die je ook nog eens besmeert met Duo Penotti.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken met de stift op een vel bakpapier eerst een rechthoek van 24 x 32 cm en daarbinnen om de 2 cm zo recht mogelijke diagonale lijnen. Keer het papier om. Bestrijk de bakplaat met wat extra gesmolten boter en plak het bakpapier dan vast om straks verschuiven te voorkomen.
Splits 7 eieren. Klop 3 eidooiers, het laatste hele ei en de poedersuiker met een mixer in 6 min. licht en luchtig (de rest van de eidooiers wordt niet gebruikt). Voeg de gesmolten boter toe. Klop de eiwitten in een brandschone kom met de mixer met schone garde stijf. Spatel het eiwit zo luchtig mogelijk door het boterbeslag.
Halveer het beslag. Zeef de cacaopoeder en 50 g bloem boven de ene helft, spatel het er zo luchtig mogelijk door en schep in een spuitzak. Spatel de rest van de bloem door de andere helft van het beslag en schep ook in een spuitzak. Knip de puntjes van de spuitzakken; zorg voor een opening van 1.5 cm. Spuit binnen de diagonale lijnen op het bakpapier om en om bruine en witte strepen.
Bak de cake in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven. Leg eerst een nieuw stuk bakpapier en vervolgens een andere bakplaat op de bovenkant van de cake. Keer het geheel voorzichtig om en verwijder het oude bakpapier. Rol de cake vanaf de korte kant op en laat in 1 uur afkoelen.
Rol de cake voorzichtig uit en bestrijk met de Duo Penotti, maar laat aan de lange kanten 1 cm vrij. Rol de cake weer vanaf een korte kant op en snijd in stukjes.
Duo Penotti-chocoladerol
Dubbel feest met deze chocorol die je ook nog eens besmeert met Duo Penotti.
null personen
265 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken met de stift op een vel bakpapier eerst een rechthoek van 24 x 32 cm en daarbinnen om de 2 cm zo recht mogelijke diagonale lijnen. Keer het papier om. Bestrijk de bakplaat met wat extra gesmolten boter en plak het bakpapier dan vast om straks verschuiven te voorkomen.
Splits 7 eieren. Klop 3 eidooiers, het laatste hele ei en de poedersuiker met een mixer in 6 min. licht en luchtig (de rest van de eidooiers wordt niet gebruikt). Voeg de gesmolten boter toe. Klop de eiwitten in een brandschone kom met de mixer met schone garde stijf. Spatel het eiwit zo luchtig mogelijk door het boterbeslag.
Halveer het beslag. Zeef de cacaopoeder en 50 g bloem boven de ene helft, spatel het er zo luchtig mogelijk door en schep in een spuitzak. Spatel de rest van de bloem door de andere helft van het beslag en schep ook in een spuitzak. Knip de puntjes van de spuitzakken; zorg voor een opening van 1.5 cm. Spuit binnen de diagonale lijnen op het bakpapier om en om bruine en witte strepen.
Bak de cake in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven. Leg eerst een nieuw stuk bakpapier en vervolgens een andere bakplaat op de bovenkant van de cake. Keer het geheel voorzichtig om en verwijder het oude bakpapier. Rol de cake vanaf de korte kant op en laat in 1 uur afkoelen.
Rol de cake voorzichtig uit en bestrijk met de Duo Penotti, maar laat aan de lange kanten 1 cm vrij. Rol de cake weer vanaf een korte kant op en snijd in stukjes.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 middelgrote eieren
200 g poedersuiker
50 g ongezouten roomboter
125 g tarwebloem
25 g cacaopoeder
350 g Duo Penotti Cookies & Milk
Dit heb je nodig
viltstift
bakpapier
bakplaat
spuitzak