Sinaasappel-gembercake met romige kokostopping
Upgrade je cake met sinaasappel, gember én kokos.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Doe de boter in een beslagkom en klop in 5 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor samen met wat bakmeel. Dit om schiften te voorkomen. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Mix 200 g confiture kort mee. Mix de rest van het bakmeel en het zout erdoor.
Doe het beslag in het ingevette cakeblik en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Stort de cake uit het bakblik op een rooster en laat afkoelen.
Verdeel de kokosyochurt als topping over de bovenkant van de cake. Verdeel de rest van de confiture over de kokosyochurt.
Sinaasappel-gembercake met romige kokostopping
Upgrade je cake met sinaasappel, gember én kokos.
null porties
380 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Doe de boter in een beslagkom en klop in 5 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor samen met wat bakmeel. Dit om schiften te voorkomen. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Mix 200 g confiture kort mee. Mix de rest van het bakmeel en het zout erdoor.
Doe het beslag in het ingevette cakeblik en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Stort de cake uit het bakblik op een rooster en laat afkoelen.
Verdeel de kokosyochurt als topping over de bovenkant van de cake. Verdeel de rest van de confiture over de kokosyochurt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
325 g Chantaine sinaasappels & gemberconfiture
½ tl zout
300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
Dit heb je nodig
cakeblik
satéprikker