Gegrilde-paprikalasagne met romige geitenkaas-saliesaus
Lasagne in een nieuw jasje: zonder lasagnebladen, mét geroosterde paprika.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Boen de champignons schoon en snijd in plakken. Laat de paprika uitlekken. Snijd de salieblaadjes fijn.
Verhit 1/5e van de boter in een grote hapjespan en bak de ui met het gehakt 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Neem alles met een schuimspaan uit de pan. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout Doe in een vergiet, laat goed uitlekken en druk met houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Roer de geitenkaas en fijngesneden salie door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel achtereenvolgens de helft van het gehaktmengsel, de helft van de geroosterde paprika, de helft van de spinazie en de helft van de geitenkaassaus over de ovenschaal. Herhaal dit en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar.
Gegrilde-paprikalasagne met romige geitenkaas-saliesaus
Lasagne in een nieuw jasje: zonder lasagnebladen, mét geroosterde paprika.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Boen de champignons schoon en snijd in plakken. Laat de paprika uitlekken. Snijd de salieblaadjes fijn.
Verhit 1/5e van de boter in een grote hapjespan en bak de ui met het gehakt 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee. Neem alles met een schuimspaan uit de pan. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout Doe in een vergiet, laat goed uitlekken en druk met houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Roer de geitenkaas en fijngesneden salie door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel achtereenvolgens de helft van het gehaktmengsel, de helft van de geroosterde paprika, de helft van de spinazie en de helft van de geitenkaassaus over de ovenschaal. Herhaal dit en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
250 g kastanjechampignons
465 g geroosterde gele paprika's in pot
7½ g verse salie
50 g ongezouten roomboter
300 g mager rundergehakt
200 g spinazie
40 g bloem
400 ml halfvolle melk
150 g geitenkaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)