Minisalade niçoise met gegrilde garnalen
Garnalencocktail? Nee, we serveren 'm weer gewoon als salade. Simpel en lekker!
Aan de slag
Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de bonen samen met de eieren 5 min. in kokend water met eventueel zout. Spoel in een vergiet met koud water af.
Pel de eieren en snijd in partjes. Pers de halve sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en ⅓ van de olie tot een dressing. Meng de dressing in een schaal met de artisjokken en haricots verts.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook en de blaadjes van de oregano fijn en meng met de rest van de olie. Meng door de garnalen.
Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over de kommetjes. Verdeel de artisjokken, haricots verts, eipartjes en olijven erover. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de garnalen in de grillpan of op de barbecue in 3 min. gaar. Verdeel de garnalen over de salade.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Minisalade niçoise met gegrilde garnalen
Garnalencocktail? Nee, we serveren 'm weer gewoon als salade. Simpel en lekker!
voorgerecht
null personen
175 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de bonen samen met de eieren 5 min. in kokend water met eventueel zout. Spoel in een vergiet met koud water af.
Pel de eieren en snijd in partjes. Pers de halve sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en ⅓ van de olie tot een dressing. Meng de dressing in een schaal met de artisjokken en haricots verts.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook en de blaadjes van de oregano fijn en meng met de rest van de olie. Meng door de garnalen.
Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over de kommetjes. Verdeel de artisjokken, haricots verts, eipartjes en olijven erover. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de garnalen in de grillpan of op de barbecue in 3 min. gaar. Verdeel de garnalen over de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
280 g gemarineerde artisjok in pot
350 g haricots verts
4 kleine eieren
½ sinaasappel
½ el dijonmosterd
3 el traditionele olijfolie
450 g ongepelde diepvries reuzengarnalen
1 teen knoflook
4 takjes verse oregano
1 kropje babyromainesla
2 el zongerijpte olive nere
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan