Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen
bewaar
bewaar

Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen

Noedels geven een Aziatische salade karakter. Wel met stokjes eten, hè?

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de ovenschaal of braadslee. Doe ⅔ van de currypasta in een kommetje en meng er ⅓ van de olie door. Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en schep om. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal. Snijd ondertussen de ijsbergsla in flinterdunne reepjes van 2 mm dik zodat ze op noedels lijken. Doe bij de noedels in de schaal.

Halveer de gele paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Voeg de paprika en komkommer toe aan de noedels en sla. Boen de limoen schoon. Rasp de limoen boven de salade en pers de vrucht uit in een kommetje. Meng de limoensap samen met de rest van de currypasta en olie en klop tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar. Snijd de koriander grof, haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Bestrooi de salade met de koriander, munt, garnalen en de pinda’s.

variatietipDe krop ijsbergsla kun je ook vervangen door voorgesneden ijsbergsla

Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen

Instructievideo - 00:39 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen

Noedels geven een Aziatische salade karakter. Wel met stokjes eten, hè?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig