Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen
Noedels geven een Aziatische salade karakter. Wel met stokjes eten, hè?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de ovenschaal of braadslee. Doe ⅔ van de currypasta in een kommetje en meng er ⅓ van de olie door. Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en schep om. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.
Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal. Snijd ondertussen de ijsbergsla in flinterdunne reepjes van 2 mm dik zodat ze op noedels lijken. Doe bij de noedels in de schaal.
Halveer de gele paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Voeg de paprika en komkommer toe aan de noedels en sla. Boen de limoen schoon. Rasp de limoen boven de salade en pers de vrucht uit in een kommetje. Meng de limoensap samen met de rest van de currypasta en olie en klop tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar. Snijd de koriander grof, haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Bestrooi de salade met de koriander, munt, garnalen en de pinda’s.
Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen
Instructievideo - 00:39 min.
Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen
Noedels geven een Aziatische salade karakter. Wel met stokjes eten, hè?
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de ovenschaal of braadslee. Doe ⅔ van de currypasta in een kommetje en meng er ⅓ van de olie door. Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en schep om. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.
Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal. Snijd ondertussen de ijsbergsla in flinterdunne reepjes van 2 mm dik zodat ze op noedels lijken. Doe bij de noedels in de schaal.
Halveer de gele paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Voeg de paprika en komkommer toe aan de noedels en sla. Boen de limoen schoon. Rasp de limoen boven de salade en pers de vrucht uit in een kommetje. Meng de limoensap samen met de rest van de currypasta en olie en klop tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar. Snijd de koriander grof, haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Bestrooi de salade met de koriander, munt, garnalen en de pinda’s.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g bloemkool
1½ el Fair Trade Original Thaise rodecurrypasta
3 el zonnebloemolie
200 g Go-Tan whole wheat noodles
200 g gesneden ijsbergsla
1 gele paprika
1 komkommer
1 limoen
10 g verse koriander
10 g verse munt
100 g garnalen
30 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
ovenschaal of braadslee