Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes
Om je even helemaal in het zonnige Spanje te wanen.
Aan de slag
Verhit de olie in een grote soeppan en bak de runderballetjes rondom bruin. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Voeg samen met de gerookte-paprikapoeder toe aan de gehaktballetjes en bak 1 min. mee.
Voeg de rijst, tomato frito en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 8 min. (of tot de rijst gaar is) met de deksel op de pan koken. Doe ondertussen de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan de gehaktballetjes en verwarm mee.
Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes
Om je even helemaal in het zonnige Spanje te wanen.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een grote soeppan en bak de runderballetjes rondom bruin. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Voeg samen met de gerookte-paprikapoeder toe aan de gehaktballetjes en bak 1 min. mee.
Voeg de rijst, tomato frito en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 8 min. (of tot de rijst gaar is) met de deksel op de pan koken. Doe ondertussen de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan de gehaktballetjes en verwarm mee.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el milde olijfolie
12 Hollandse rundergehaktballetjes
1 zak paprikamix
1 tl gerookte-paprikapoeder
100 g basmatirijst
350 g Heinz tomato frito olive
1 l kippenbouillon
300 g mais in blik