Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn
Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een wok en bak de krieltjes op hoog vuur 3 min. Voeg de bloemkoolrijst en sperziebonen toe en bak 3 min. mee. Meng de kruidenroomkaas erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep het mengsel in de ovenschaal.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de stukken vis over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Snijd de peterselie fijn en strooi voor serveren over de ovenschotel.
Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn
Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een wok en bak de krieltjes op hoog vuur 3 min. Voeg de bloemkoolrijst en sperziebonen toe en bak 3 min. mee. Meng de kruidenroomkaas erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep het mengsel in de ovenschaal.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de stukken vis over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Snijd de peterselie fijn en strooi voor serveren over de ovenschotel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el zonnebloemolie
800 g barbecue mini-krieltjes
400 g bloemkoolrijst
450 g koelverse gebroken sperziebonen
150 g roomkaas kruiden-knoflook
320 g tonijnstukken in water
100 g geraspte oude kaas
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)