Sukadelapjes met pastinaak
Zeg je winter, dan zeg je stoven. En dan kan dé wintergroente pastinaak natuurlijk niet ontbreken.
Aan de slag
Bestrijk de sukadelapjes aan beide kanten met de mosterd en bestrooi met de Zwolsche stoof en de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak de lapjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de uien in halve ringen en bak 2 min. mee.
Voeg de bouillon, ketjap en zilveruitjes met vocht toe. Breng aan de kook en stoof met de deksel schuin op de pan op het kleinste pitje in ca. 2 uur en 30 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaakblokjes toe en stoof zonder deksel nog 25 min. Roer niet, zodat de sukadelapjes heel blijven.
Sukadelapjes met pastinaak
Zeg je winter, dan zeg je stoven. En dan kan dé wintergroente pastinaak natuurlijk niet ontbreken.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Bestrijk de sukadelapjes aan beide kanten met de mosterd en bestrooi met de Zwolsche stoof en de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak de lapjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de uien in halve ringen en bak 2 min. mee.
Voeg de bouillon, ketjap en zilveruitjes met vocht toe. Breng aan de kook en stoof met de deksel schuin op de pan op het kleinste pitje in ca. 2 uur en 30 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaakblokjes toe en stoof zonder deksel nog 25 min. Roer niet, zodat de sukadelapjes heel blijven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg sukadelapje
1 el dijonmosterd
2 el Zwolsche stoof
2 el tarwebloem
30 g ongezouten roomboter
2 uien
500 ml runderbouillon van tablet
2 el ketjap manis
320 g zilveruitjes
400 g pastinaak