Pompoenchutney
De warme geur van specerijen vult je hele huis: hallo herfst!
Aan de slag
Snipper de uien. Halveer de pompoen in de lengte en snijd vervolgens in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember. Doe de ui, pompoen, peper, gember, garam masala, azijn, rietsuiker en het zout in een pan en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Laat vervolgens afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot in de koelkast.
Pompoenchutney
De warme geur van specerijen vult je hele huis: hallo herfst!
bijgerecht
null porties
115 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Halveer de pompoen in de lengte en snijd vervolgens in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember. Doe de ui, pompoen, peper, gember, garam masala, azijn, rietsuiker en het zout in een pan en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Laat vervolgens afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot in de koelkast.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
500 g verse pompoen
1 rode peper
3 cm verse gember
1 el garam masala
250 ml appelciderazijn
100 g rietsuiker
1 tl zout
100 g geleisuiker