Limoenpannenkoekjes met frambozen
bewaar
bewaar

Limoenpannenkoekjes met frambozen

Fijne smaakcombi: pannenkoek met limoen en frisse frambozen. Hiermee sluit je zelfs de meest doordeweekse maaltijd feestelijk af.

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de honing en de helft van de boter in een pan. Zeef ondertussen het zelfrijzend bakmeel boven een kom. Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.

Klop de kefir met de gesmolten honingboter, het limoenrasp, zout en ei in een ruime kom los met een garde. Klop het bakmeel erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak tegelijkertijd in 5 min. 4 soeplepels beslag tot 4 goudbruine en gare pannenkoekjes. Keer halverwege. Houd warm en bak zo nog 4 pannenkoekjes.

Verdeel de pannenkoekjes over 4 bordjes, schep op elk bord wat slagroom en verdeel de frambozen erover.

algemeenAan kefir worden naast melkzuurbacteriën ook gisten toegevoegd.
serveertipJe kunt deze pannenkoekjes ook als ontbijt serveren. Laat dan de slagroom achterwege.
combinatietipLekker met extra honing.
serveertipGarneer eventueel met een partje limoen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Limoenpannenkoekjes met frambozen

Fijne smaakcombi: pannenkoek met limoen en frisse frambozen. Hiermee sluit je zelfs de meest doordeweekse maaltijd feestelijk af.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig