Limoenpannenkoekjes met frambozen
Fijne smaakcombi: pannenkoek met limoen en frisse frambozen. Hiermee sluit je zelfs de meest doordeweekse maaltijd feestelijk af.
Aan de slag
Verwarm de honing en de helft van de boter in een pan. Zeef ondertussen het zelfrijzend bakmeel boven een kom. Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
Klop de kefir met de gesmolten honingboter, het limoenrasp, zout en ei in een ruime kom los met een garde. Klop het bakmeel erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak tegelijkertijd in 5 min. 4 soeplepels beslag tot 4 goudbruine en gare pannenkoekjes. Keer halverwege. Houd warm en bak zo nog 4 pannenkoekjes.
Verdeel de pannenkoekjes over 4 bordjes, schep op elk bord wat slagroom en verdeel de frambozen erover.
Limoenpannenkoekjes met frambozen
Fijne smaakcombi: pannenkoek met limoen en frisse frambozen. Hiermee sluit je zelfs de meest doordeweekse maaltijd feestelijk af.
nagerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de honing en de helft van de boter in een pan. Zeef ondertussen het zelfrijzend bakmeel boven een kom. Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
Klop de kefir met de gesmolten honingboter, het limoenrasp, zout en ei in een ruime kom los met een garde. Klop het bakmeel erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak tegelijkertijd in 5 min. 4 soeplepels beslag tot 4 goudbruine en gare pannenkoekjes. Keer halverwege. Houd warm en bak zo nog 4 pannenkoekjes.
Verdeel de pannenkoekjes over 4 bordjes, schep op elk bord wat slagroom en verdeel de frambozen erover.
algemeen:
serveertip:
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el vloeibare honing
50 g ongezouten roomboter
225 g zelfrijzend bakmeel
1 limoen
300 ml kefir melkdrink
1 mespunt zout
1 middelgroot ei
4 el opgeklopte slagroom in beker
70 g verse frambozen