Visborrelplank
Zondagmiddag, een witte wijn en deze rijkgevulde visborrelplank. Dat noemen wij ultiem geluk.
Aan de slag
Leg de knoflooktoastjes op een borrelplank. Snijd de mozzarella in plakjes en leg op de toastjes. Verdeel de ansjovis erover en rasp de gele schil van de citroen boven de broodjes.
Laat de makreel uitlekken en doe in een kommetje, samen met de piccalilly en mayonaise en meng goed. Zet de kom makreelsalade op de borrelplank. Trek het blikje sardines open, maar laat de deksel vastzitten aan het blikje. Haal de sardines eruit en verwijder de graten. Breek de vis in stukjes en leg zonder de olie terug in het blikje. Besprenkel met srirachasaus en zet op de borrelplank. Leg de gerookte zalm op de plank. Snijd de citroen in schijfjes en leg ernaast.
Visborrelplank
Zondagmiddag, een witte wijn en deze rijkgevulde visborrelplank. Dat noemen wij ultiem geluk.
bijgerecht
null personen
505 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Leg de knoflooktoastjes op een borrelplank. Snijd de mozzarella in plakjes en leg op de toastjes. Verdeel de ansjovis erover en rasp de gele schil van de citroen boven de broodjes.
Laat de makreel uitlekken en doe in een kommetje, samen met de piccalilly en mayonaise en meng goed. Zet de kom makreelsalade op de borrelplank. Trek het blikje sardines open, maar laat de deksel vastzitten aan het blikje. Haal de sardines eruit en verwijder de graten. Breek de vis in stukjes en leg zonder de olie terug in het blikje. Besprenkel met srirachasaus en zet op de borrelplank. Leg de gerookte zalm op de plank. Snijd de citroen in schijfjes en leg ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
160 g pan de ajo knoflooktoast
125 g mozzarella
46 g ansjovis
1 citroen
125 g makreelfilets in blik
2 el piccalilly
2 el mayonaise
120 g sardines in olijfolie
1 tl sriracha sauce
100 g gerookte zalm