Moederdagspaghetti met gehakt en hartencaprese
Voor de liefste mama.
Aan de slag
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, oregano en roerbakgroente 5 min. op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Snijd de mozzarella in plakken van een 1⁄2 cm. Verdeel de mozzarellaplakken over een bord. Was de snoeptomaten en snijd voor de tomatenhartjes het kontje van 32 tomaatjes schuin af. Halveer de rest van de tomaatjes en doe met de tomatenrestjes bij de tomatensaus.
Neem steeds 2 gesneden tomaatjes en leg ze zo tegen elkaar aan, dat je een hartjesvorm krijgt. Verdeel de tomatenhartjes over de mozzarella en besprenkel met de basilicumolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Voeg als het water kookt de pasta toe en kook in 4 min. beetgaar. Neem de tomatensaus van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de spaghetti over diepe borden en verdeel de tomatensaus met gehaktballetjes erover. Serveer de hartencaprese erbij.
Moederdagspaghetti met gehakt en hartencaprese
Voor de liefste mama.
hoofdgerecht
null personen
980 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, oregano en roerbakgroente 5 min. op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Snijd de mozzarella in plakken van een 1⁄2 cm. Verdeel de mozzarellaplakken over een bord. Was de snoeptomaten en snijd voor de tomatenhartjes het kontje van 32 tomaatjes schuin af. Halveer de rest van de tomaatjes en doe met de tomatenrestjes bij de tomatensaus.
Neem steeds 2 gesneden tomaatjes en leg ze zo tegen elkaar aan, dat je een hartjesvorm krijgt. Verdeel de tomatenhartjes over de mozzarella en besprenkel met de basilicumolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Voeg als het water kookt de pasta toe en kook in 4 min. beetgaar. Neem de tomatensaus van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de spaghetti over diepe borden en verdeel de tomatensaus met gehaktballetjes erover. Serveer de hartencaprese erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde oregano
800 g Italiaanse roerbakgroente courgette
800 g tomatenblokjes
2 tl kristalsuiker
2 bollen mozzarella
500 g snoepgroente tomaat
1 el basilicumolie
12 stuks Hollandse runderballetjes
500 g verse spaghetti
Dit heb je nodig
staafmixer